dilluns, 7 de febrer del 2011

Modalització (I)

Ara que ja ens hi hem aproximat des d'un punt de vista teòric, apament-la als texts de cada dia, en els quals ens juguem un o un altre pa... Comencem per una portada de diari antiga. Objectiva? Innocent? Analitzem-la:


Continuem, ara, amb una magnífica anàlisi del professor Enric Serra Casals sobre dos discursos actuals de vital importància per al món, el de H. Mubàrak i el d B. Obama a propòsit de les revoltes a Egipte. Llegim-la:



L'esperit crític i la mirada atenta no són producte de l'atzar sinó que s'eduquen, s'entrenen. Fornits com esteu ara amb nous elements d'anàlisi textual, haureu de posar en pràctica aquesta lectura crítica:
  1. Selecciona un tema d'actualitat.
  2. Tria algunes notícies, articles d'opinió, reportatges que en parlen. Pots usar qualsevol tipus de text: premsa escrita, vídeo, podcast.
  3. Contrasta la modalització de cada un d'aquests textos amb l'ajuda dels exemples anteriors i les reflexions de l'aula. El resultat haurà de ser un text expositiu que dóne compte de les diferències de tractament de la mateixa notícia per part dels diferents mitjans seleccionats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada